HIZLI ERİŞİM

ETKİNLİKLER Arizona State University'den Prof. Dr. Chouki el Hammel konferansı gerçekleştirildi.

Arizona State University'den Prof. Dr. Chouki el Hammel tarafından verilen "Slavery, Memory and the Archival silence in Islamic Societies" üst başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Arizona State University'den Prof. Dr. Chouki el Hammel tarafından verilen  "Slavery, Memory and the Archival silence in Islamic Societies" üst başlıklı konferans, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Kölelik tarihine modern bakış açılarının yanı sıra siyahilerin dini literatürdeki temsiliyetine ve bugüne yansımalarına dair yaptığı derin araştırmaların sonuçları Prof. Dr. Chouki el Hamel tarafından paylaşıldı. Hamel, arşivlerin bu konudaki sessizliğinin önemli bir boşluk oluşturduğunun altını çizdi. Ayrıca, Faslıların direniş ve özgürlük arayışına odaklandığı yeni projesi ile Fas müziklerini tahlil etmeye yönelen Hamel; bu yapıtların değerli ipuçları sunduğunu ifade etti. Konferans, katılımcı akademisyen ve öğrencilerin soruları sonrasında Atatürk İlke ve İnkılapları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selim Hilmi Özkan tarafından konuk Profesör Chouki El Hamel’e hediye takdimi sonrasında nihayete erdirildi.